Нов (интересен:) Проект - Two Tongues
Февруари 3 Година 2009 излезе албумот Two Tongues од Тwo Tongues...:) Ќе речете па супер, проект Chris Conley (Saves The Day) <-> Max Bemis (Say Anything) неможе да биде лошо нели? Па неможе да биде лошо :), сепак според мене можело да биде изведено многу подобро но што е тука е. Колаборацијата со Chris Conley е успешен склоп на два исклучителни текстописци. Ако барате повеќе Say Anything во овој проект нема да го најдете. Пред се преовладува Chris вокално а можам да го кажам истото и во врска со текстот. Звукот ќе потсетува на Say Anything и други елементи секако, Bemis е присутен вокално но некако тоа делува премалку... :( Значи Say Anything фанови бидете open-minded во врска со проектчево :) А ако сте фанови на Saves thе Day ќе ви легне албумов баш фино :) Знам дека накрај сепак ќе уживате :)

MYSPACE

PUREVOLUME

Tonight: Franz Ferdinand


Шкотланѓаните Franz Ferdinand го пуштија и третиот студиски албум на 26 минатиот месец, кој го подготвуваа уште од 2007 година. Single кој беше избран за овој албум е песната "Ulysses" промовирана на 19 Јануари. За разлика од претходниот во овој албум преовладуваат dance елементи и таканаречениот "dub sound" како што изјави и самиот фронтмен на групата Alex Kapranos, што би го направило овој албум повеќе dance отколку rock :). Но сепак претпознатливиот звук кој го претставуваат Franz Ferdinand е силно присутен без разлика на сите нови елементи и различни да не речам предмети кои се вметнати и употребени во снимањето :). Се надевам ќе уживате во овој концептуален проект пред се :)

Официјална Страна


MYSPACE